Skagerrakrittet

Project

Ofte stilte spørsmål

Hvordan er løypa?
Løypa er morsom med noen utfordringer undervegs. Det er klatringer og utforkjøringer, det er stein og røtter, flytstier, grus og asfaltsom gjør det hele til en opplevelse. Med litt trening i løypa eller i terreng generelt vil alle kunne mestre de fleste av disse partiene godt. Men det er heller ikke noe nederlag å velge å gå av sykkelen der man føler for det.

Vi anbefaler å bli med på terrengtreningene til Arendal Cykle Club. De pleier vi å holde i løypa, slik at man kan trene på de ulike partiene. Følg med på vår Facebookside for info.

Hvor langt er Skagerrakrittet?
Skagerrakrittet består av en runde på 32 km som kan sykles 1 eller 2 ganger, altså 32 km eller 64 km langt.  
Hvor langt er Skagerrakrittet UNG?
Skagerrakrittet UNG består av ei runde på litt over 3,2 km. UNG 13-14 sykler 2 runder (6,5 km), mens UNG 15-16 sykler 4 runder (13 km.  
Passer løypa for en som ikke har syklet terrengritt før?
Løypa kan nok oppleves som tøff dersom man ikke har syklet noe i terrenget før. Derfor er vårt tips at man trener i terrenget, helst i løypa, før man deltar på rittet. Bli med på tirsdagstreningene til Arendal Cykle Club. De starter opp på våren, og går kl.1800 fra Myra skole.  

Hvor mye av løypa er på sti, grus og asfalt??
Hoveddelen av løypa går på sti, med ca.1/3. Resten går på traktorvei og grus, men det er også noen partier med asfalt. Man kan dele løypa i 3 deler.

Første del går til Blakstadheia. 11 km med kupert terreng med noe asfalt og grus i starten, og en del sti opp mot Blakstadheia.

Neste del er ganske flat og går hovedsakelig på asfalt og grus frem til Granestua.

De avsluttende 10 km går hovedsakelig på sti i småkupert terreng, men med noen korte strekk på asfalt. 3 km før mål er det en bratt stigning som vi kaller Cola-bakken.  

Hvordan finner jeg startområdet?
Start og mål er på Myra skole 4 km nord for Arendal sentrum. Kommer man på E-18 østfra tar man avkjøring mot Arendal ved Harebakken, og tar 2. avkjøring i rundkjøringen mot Myra. Følg veien til neste rundkjøring og ta 1. avkjøring i denne.

Følg videre 200 meter. Parkering på venstre side.Kommer man på E-18 vestfra tar man avkjøring mot Arendal ved Harebakken, tar 4. avkjøring i rundkjøring, følger veien over E-18 og tar første avkjøring i neste rundkjøring. Følg veien til neste rundkjøring og ta 1. avkjøring i denne. Følg videre 200 meter.

Parkering på venstre side. Inngang til sekretariat inne på skoleplassen. 

Er det servering av drikke og mat underveis?

Ja. Det er mat- og drikkestasjon ved Gullknapp, etter ca.13 km. Her får man langet mat og drikke, eventuelt kan man stopp og etterfylle flasker og lommer. 3 km før mål, i Colabakken, får man servert Cola. Det er også mat og drikke etter målgang.
For dem som skal sykle 2 runder, er det en mat- og drikkestasjon med langing 200 meter etter runding. Ved tidtakerteltet settes det ut bord hvor man kan sette egne ekstra drikkeflasker som du kan ta med deg ut på runde 2. 

Hvordan bør man trene frem mot Skagerrakrittet?
Det er vanskelig å si, for de individuelle forskjellene er så store. Skagerrakrittet er et terrengritt som inneholder alt fra teknisk stisykling til raske partier på grus og asfalt. Det er lurt å forberede seg på dette. Skal man bli en god terrengsyklist, må man trene i terrenget. Vi anbefaler alle å stille opp på de faste tirsdagstreningene som Arendal Cykle Club arrangerer. Vi starter opp med disse treningene på våren og holder det gående helt frem til Skagerrakrittet. På disse treningene deler vi i grupper etter nivå, med ACC-guider i hver gruppe. Her blir alle ivaretatt, om man er tilreisende turist, innfødt, nybegynner eller elitesyklist. 
Hva slags sykkel og dekk anbefales?
Skagerrakrittet har alt fra raske gruspartier til tekniske stier. Ingen partier er særdeles krevende, så det er ikke nødvendig med en grov stisykkel med grove stidekk, men er det en slik sykkel du har vil du periodevis ha stor glede av den. Men det finnes raskere fremkomstmidler i dette rittet. En halvdemper eller lett fulldemper med all-round-dekk gir nok de rakeste tidene. Under tørre forhold holder det med grusdekk med mindre mønster, men vær oppmerksom på at faren for punktering er forholdsvis stor i enkelte utforkjøringer. 
Hva er aldersgrensen for å delta i Skagerrakrittet og Skagerrakrittet UNG?
Skagerrakrittet UNG er for dem fra 13 år til og med 16 år. Man kan delta det året man fyller 13 år, det vil si når man går i 7.klasse.

Skagerrakrittet UNG deles i 2 puljer, 13-14 år og 15-16 år. 13-14 år sykler 1 runde på 10 km, mens 15-16 år sykler 2 runder på tilsammen 20 km.

Skagerrakrittet kan man delta på fra det året man fyller 17 år.

 

 
Kontakt oss Del dette Abonner på Nyhetsbrev
 
Takk for at du abonnerer på vårt nyhetsbrev.
×
 
Takk! Meldingen din har blitt sendt til oss.
×
×